Terpaksa berpisah

After a long time with you, I think I just want to start a new life and brings more colors to our relationship. But tak sampai 3 bulan now we have to seperated. I just wonder why it happen after I've done my level best.

kih kih kih.

I talk about my room actually. Dah penat-penat cat (almost 2 tahun stay that room then gatal cat) tiba-tiba my owner whatsapp my other housemate informing that they gonna sold their house.

sob sob sob

here my room after cat penat-penat and deco sikit-sikit. Instead of putih warna warni jadinya

not done yet, mengemas.

tu pintu toilet in my room. hehe

teddy bear landing atas katil

atas almari wat rak buku. hehe

landing and tengok tv

Okay, only one month left untuk bersama-sama bilik ini. I already found a new room which is match several criteria.

my criteria when searching a new room.

1. Bilik single, no sharing.
(sebab I will share only with the person that I know, tak nak yang pengotor)
2. Kalau boleh nak toilet attach dalam bilik. Malas nak basuh toilet dengan rambut-rambut gugur orang lain yang malas nak kutip.
3. Privacy house and MYOB housemate 
(over tak, tak suka orang menyebok dan banyak cakap actually)
4. Kawasan yang easy access, dan dekat dengan my office
5. Partially furnish atleast ada mesin basuh =D

But new room nanti match dengan number 1,2, 4 and 5. Bab privacy tu maybe kurang sikit since rumah baru nanti ada lebih dari 5 pax in the house. 

But its okay I guess. Lemme create my own space in my room.

Now, still thinking bilik baru nanti nak cat warna apa sebab dinding nye nampak berkulat sikit.

Will update soon after siap menghias. haha.

p/s : kalau boleh malas nak pindah-pindah ni, malas sangat nak mengangkut barang. adeh adeh adeh.

1 comment:

Leave Cop Jari (,^^)