UPSIDE DOWN : REVIEW


Never imagine my world will be like this


and never imagine that my love came from different world

haha! Rasanya ni movie last yang ditonton di pawagam untuk tahun 2012. Tujuan tengok movie adalah utk redeem free voucher from Nokia ;) Memang nak tengok cerita ni sebab poster dia nampak pelik.

Pening. 

Tu la yang terjadi tengok cerita ni, sebab dari bawah nampak ada bandar kat langit (UP TOP) dan orang dari langit tu pandang atas pulak nampak orang yang kat bawah (DOWN BELOW).

UP TOP terdiri dari orang orang kaya, DOWN BELOW merupakan town orang orang miskin.

Cerita more to bagaimana si lelaki dari Down Below kenal dengan gurl dari Up Town dan accident telah berlaku dan bermulalah episod si lelaki berusaha nak dapatkan gurl tu.

Orang kat Down Below ada graviti sendiri, dimana Up Top macam langit dorang, and orang kat Up Top pon nampak Down Below macam kat atas dorang.

So jadi macam ni : 



Saya bagi 3 bintang per 5 bintang sebab saya suka grafiknya, cuma jalan cerita more to love dan kurang mencabar.

Nak cerita mencabar? try layan cerita APOCALYPTO yang ada kat Youtube. Cerita tahun 2006, terbaik ;)

Till here, good nyte! 




No comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

Leave Cop Jari (,^^)