Life of Pi : Review

Jalan jalan, walaupun keje tak siap. Mentang mentang Selangor Public Holiday semalam, nak cari parking kat Sunway sangatlah mencabar. Macam main puzzle. 

Okay, makan dulu. My feberet ayam Nando's beserta sos Garlic. Mild Flavor.Gambar diambil oleh orang yang kelaparan.

makan sampai gumuk
Next, jalan jalan cari baju tapi tak jumpa yang berkenan even dah masuk setiap kedai. 
Okay, jam 6.10 petang masuk Imax 3D Sunway beserta pop corn serta air coke untuk menternak lemak dengan lebih hebat. First time masuk Imax, kerusi biasa je tapi yang menarik perhatian is

 SKRIN BESAR DINDING.

oh ya, tiket 3D tu semalam RM 26 hengget sorang


Imax sunway : from google

Back to the topic, for me cerita ni saya bagi 4 bintang per 5 bintang. Jalan cerita yang menarik, ending yang best walau ada sad sikit. Cerita more to life. Kisah kehidupan yang mencabar and the movie keep saying " never lose hope". Part yang menarik adalah bila manusia boleh sama sama dengan harimau sepanjang kesusahan tu. Taknak cerita banyak. But, this movie worth money =)

Nama harimau tu Richard Parker, nama watak utama is Pi (sebutan nya Pai). 

Letak gambar sikit 

Pi and Richard Parker



Tengoklah, tak rugi =)





2 comments:

Leave Cop Jari (,^^)