Jana pendapatan sampingan dengan Top Up

Kali ni entry agak berbeza. Tiba-tiba update tentang jana pendapatan. Okay, ringkasnye program ni kawan bos yang cerita. Nak dijadikan cerita rupanya bos yang bawak dia join tapi tak pernah cerita kat saya. Okay, nama nya TONE PLUS (boleh buka web ini). Setelah diselidiki program ni bawah tune talk.
 

Ada beberapa faedah kenapa saya tiba-tiba turut terseret dalam Tone Plus.

1. Bila sign up, lepas 2 bulan automatic dapat personal accident coverage RM100k.

2. Tiap kali top up RM30, dapat 70 point. Lepas dah cukup 3000 point boleh redeem tiket air asia.    (Tiket dalam negara je ye)

3. Tiap kali orang top up, kita dapat 13% komisen. Dengan syarat maintain top up RM 30 sebulan. Okay bil saya sebulan campur broadband almost RM 200.


So, dalam masa yang sama modal rendah, dan nampak produk yang dijual. Konsep mudah sahaja :

Mula mula kena beli sim kad RM 80, dalam tu ada top up RM 30, RM 30 lagi untuk p.a insurance tadi, dan sekarang modal jadi RM 20.

Lepas tu kena beli lagi 4 sim kad dengan harga RM 240, dimana 1 sim akan jadi RM60. Kita kena cari 4 orang, jual sim tu RM80, then untung RM20 x 4 sim = RM 80, dah balik modal yang sim kita tadi.

single line, infinity =) click for bigger image
Program ni guna sistem Reverse 2 up, dimana 2 orang bawah kita akan naik ke upline, but jangan bimbang sebab 2 orang bawah kita yang cari 4 orang, 2 orang akan naik kat kita semula. Jadi tugas kita adalah cari 4 orang yang memang nak income sampingan.

Okay, cari 4 orang tu dalam masa sebulan untuk aktifkan komisen, katakan kalau tak cukup 4 orang, kita kena mula semula bulan depannya, nama takkan dibuang dari sistem =)

kalau ikut jadual ni betul-betul, finally leh cecah angka tu =)
 So, saya baru join semalam, dan ada 2 orang yang dah sign up, automatik masuk dalam sistem yang Tone Plus provide. Kalau komisen cecah RM 30 bulan-bulan, komisen akan masuk direct dalam akaun setiap 25hb.

Oh ya, coverage tone plus sama dengan coverage celcom. Dimana kalau kat tempat celcom nya ok, mean coverage tune talk pon okay. Tapi, kalau betul betul nak nampak hasil, kena rajin =)

So semalam join pukul 8malam, sekarang da daftar 2 orang, komisen capture seperti dibawah, 
13% x (RM30 x 2) = RM 7.80.

klik kasi besar.


Oh ya, kalau sayang nombor lama boleh convert service provider sahaja dan kekal kan no lama =)

Siapa percaya pada sikit-sikit lama-lama jadi bukit dan nak join dan perlu penjelasan, can email me, xanaazizan@yahoo.com, or PM kat facebook Xana Hanami Arani. Thank!





No comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

Leave Cop Jari (,^^)