: Belajar bersyukur :


Hari ini aku berjalan jalan lagi, bukan untuk shopping seperti selalu. Dengan kaki gatal pergi walk in interview. Konon konon nak carik career advancement =D

Yeap, to be honest memang dah ada kerja, cuma memang manusia kadang kadang tak bersyukur, gaji okay, kerja tak okay, kerja okay, gaji tak okay.Kerja dan gaji okay, sistem pulak tak okay. Thats human right. Begitulah alkisah. Tapi bagi orang orang atau kawan kawan yang masih menganggur, mereka kata aku untung. Aku pulak always rasa tak untung, aku dapat kerja before result exam kuar, before aku konvokesyen =D in fact, aku rasa aku untung, cuma aku kena lebih bersabar. Sebab, kerja aku memang kena bersabar =)

Then, padanlah muka, berjalan jalan vacancy yang ada adalah sales girl, kerja aku time lepas spm dulu. Teringat saat saat masuk kerja 10am- 10pm gaji RM20 sehari, time tu happy sangatlah. Yelah baru pegang duit. Bukak lagu hindustan jap sambil melalut. Duduk berjalan sorang sorang tu sambil muhasabah diri. hehe. Balik umah selepas pegi interview, beli nasik, ngadap astro. Ada ibu and anak tengah main where the money drop, last last mereka nanges, dapat bawak balik rm 80k. Tengah aku nak switch off tv sambil tengok mereka nanges tu, aku dengar anak dia cakap :

"Alhamdullillah, kalau keje baru dapat berapa ribu...adik beradik 6 orang..huwaa"

huwaa tu rekaan jer. 

So aku pun belajar bersyukur, sekurang kurang nya aku ada kerja dengan adik beradik bukan 6 orang. ape ni? ntah, nak tido =D


No comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

Leave Cop Jari (,^^)