: kata kata seorang chatters :



Gambar hiasan saja

Ye, saya selalu bosan. Sebab saya sorang sorang di sini. Jauh dari family. Kawan kawan juga dapat kerja lain lain, rezeki masing masing katakan. After grad, Im move from Puncak Alam to Shah Alam. Start final exam lagi dah mula hantar resume ke sana sini guna result diploma dan selit sikit cgpa sem 5 degree. Harapan nya satu, tak mahu menganggur.


Bila saatnya tiba, dengan penat lelah pegi intebiu sana sini, saya pon dapat la kerja, okay taknak cerita banyak tentang kerja, haha ^^

Mula mula kerja memang start sorang sorang, then berkenalan dengan kawan kawan baru. Semua seperti biasa. Bila balik bilik (sewa bilik di Shah Alam), pegi makan, keluar beli barang, semua sorang sorang, maklumlah sekarang cuti sem, kawan kawan pun yang belom abes study pulang ke kampung atau sibuk kerja part time.  

Then bosan punye pasal, tataw nak buat apa, mula lah masuk ke alam maya. Join group sana join group sini. Plus, masuk chat room merata rata. Satu je sebab, BOSAN. Tengah join group group yang nampak tak sepatutnya di Facebook, nampak la agak ramai orang orang yang masih berdakwah mengingatkan sesama islam. Dalam pada tu, sempat lagi sorang fake ID, tukar tukar yahoo email then kitorang pon chatting. 

Actually, saya bukan degil sangat nak terima cakap orang, tapi selalu memang hobi buat buat degil gila gila, saja nak tengok effort " pendakwah" tu sampai mana. 

Masih ingat lagi kata kata chatters ala ala pendakwah tu...

" Boleh saya tanya awak satu soalan?"

Ye apa dia

" Hidayah datang kat manusia, berapa kali?"

Then I tell him that I had no answer, dia pon bagi tau dia takde jawapan. Anda, ada jawapan?


6 comments:

  1. ia tak kira berapa kali la.. ia datang bila tuhan nak bagi..
    kalau Allah tak beri hidayah..ia tak akan datang tergolek macam tu jew..

    Sampai masa ia akan datang.. just wait n see..

    ReplyDelete
  2. takde jaapan jugak...tapi bila kita tahu itu adalah hidayah dari Allah..jangan sia-siakan peluang itu...ia takkan datang lagi dengan mudah..

    ReplyDelete

Leave Cop Jari (,^^)