..yang dengan suami akak tu, bakal madu akak..

" kalau madu ditangan kirimu, kalau racun di tangan kananmu, cinta tak mungkin bersatu"

Hari itu saya pergi makan KFC, bersama Alina..kawan dari sekolah rendah darjah 1. Tapi sekarang dia sudah tidak sekeciL darjah satu lagi =,='

Kami bergumbira makan mayonis wedges, serta air kegemaran Alina yang saya pun tak taw kewujudannya di KFC bernama mountain dew ape tah...Mengumpat sakan yelah dah lama tak berjumpa..saya jarang balik Jaybee, terutama bila tengah sengkek...kekeke

Air mountain dew, source : google


Seorang kakak mengparkingkan bontotnya di sebelah table kami, bersama dua orang anak yang chumel. Hobi saya memang suke usik budak budak kecik, jadi saya pon bagi la gula gula sorang satu...Kakak tu senyom je pandang pandang kitorang.


" adek, pegi cakap kat ayah mama nak air milo je taw, takmo air gas" 
[kata kakak itu kepada anak lelaki nya berumur 3 tahun kot]

Saya pon ketawa ketawa girang tengok budak tu lari lari. Tiba tiba si mak nye macam cakap sorang sorang.

" Dia takot la tu kalau ayah dia terpegang pompuan tu"

Saya pun dengan Alina ala ala pompuan menyebok sama sama pandang kat suami akak tuh yang tengah order kat cashier KFC. Oh, baru perasan ade sorang girl pakai tudung lengan pendek suar kembang ketat, memang wife dia lagi cantik la kan...Gaya wartawan, aku pun nyebok.

" Sapa tu kak? "

Kakak tuh senyom senyom kambing je, maybe die cakap sorang sorang tadik supaya saya dengar and tanya la kan=p

"Hmm, bakal madu akak dek, tapi ntah la, akak pon tak tahu, kalau boleh akak taknak pun, ni saja je psiko"

" La kesiannya...abes akak tak sedih ke?"

" Air mata darah pun tak guna dik, takpe lah..."

" Hmm, sian akak....anak pon comel comel dah"

" Cantik tak pompuan tu dik?"

" EEe, tak cantik la, akak lagi cantik...siyes" [Alina menyampok]

Tiba tiba husband die pon datang nak parking sit, husband dia duduk sebelah isteri dia. Dalam hati saya rasa, mesti girl lagik sorang tu ala ala bengang..well, kalau nak bermadu, kat situ pon saya nampak dah tak adil. Husband dia biasa biasa je, menurut kakak tu tadi, mereka bernikah semasa kakak tu berumur 18 tahun. Jadi kakak tu sekarang 25 tahun..So, almost 7 tahun la kan.. Akak tu pulak tiba tiba bangun duduk sebelah girl tu, dia layan dengan baik je=) Tapi, saya tahu dalam hati dua dua mesti menahan rasa...Eish,.. tengok anak anak comel dia, saya hanya doakan kakak tadi tu selalu kuat..[ teringat cerita isteri untuk suamiku]

tenkiu kepada encik google image

Kakak tadi ada bagi fesbuk dia, saya da add dah..Kat fesbuk dia ada status married dengan husband dia. Kalo madu camana ye? Fesbuk leh letak sorang je bini or awek kan?haha ^^ Da tak adil no 2. 

Ramai je perempuan yang bertahan sebab sayang kan rumah tangga. Dan awek ke dua pun tak boleh disalahkan, mungkin awal awal sang husband tuh ngaku single.

Well, hari hari saya tengok status kakak tu sedih sedih je...Anyway kakak, I hope you always strong and paling penting, jaga anak kakak itu baik baik ya. Sampai sekarang saya tak dapat jawapan bagaimana lelaki boleh sayang dengan satu, dua, tiga, empat perempuan dalam satu masa. Mungkin cinta lelaki itu sendiri fleksibel =D

Saya ada jawapan sendiri untuk bermadu, sila tanya face to face, anda pula bagaimana? ahakz..

p/s : Sekilas wanita itu tersenyum melihat kesayangannya bersama yang lain, bukan bermakna dia wanita tanpa rasa..Dia hanya, mencuba sehabis daya, agar kesayangannya tetap tersenyum, walau senyuman itu wujud pabila tanpa dia

hanya pandangan mata  saya, 


No comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

Leave Cop Jari (,^^)