: ingat tak saya cakap nak cerita? :

Kepada rakan rakan bloggers atau stalkers stalkers yang disayangi,  ingat tak saya janji nak cerita tentang pengalaman di Jogja, atau nama lainnya Yogya.. (,^^) Oh ya, kepada rakan rakan realiti yang menanti untuk dating, esok saya pulang ya, siLa tunggu turn =)


cantek kan awan, mcm kapas =) [Changi Airport]




Oh ya, hari ini seseorang yang berada 8000km dari saya said to me, melalui google talk yang saya baru pandai menggunakannya semalam


"You know it is love when Forever in not long enough"

[well, thank u, so, u think u love me? ahakz]

Iklan aja...Oh ya, jauh perjalanan luas pemandangan, kepada para para broken heart diluar sana, mungkin patut mula mengumpul wang, berjalan jalan dan saksikan kehidupan ini sangat sangat luas selain daripada memikirkan tentang kesakitan hati. Kenapa saya mentionkan ini, oH ya, kerana terlalu banyak orang broken heart di sekeliling ku..hehe  (,^^)

Kota Jogja memang indah, dengan budaya penduduknya yang peramah. Saya juga tidak nampak remaja melepak...Yang saya saksikan, anak anak mengemis, atau orang tua terbongkok bongkok bekerja.

Makcik jual surat khabar kat Trafic Light

Jalan raya juga sibuk dengan beca, kuda, kereta, motor, lori dan sebagainya..Tapi, mereka  bertolak ansur dan sepanjang seminggu di sana, saya tak nampak kemalangan ponnn=D


Kuda di tengah2 jalan membawa penumpang..haha=)

Carik and potong rumput untuk dijual


Kawasan yang terkena merapi memang cantik amat..Tak dinafikan..Sekarang, mangsa mangsa masih ada yang berniaga di sana. Cuba membina kembali sesuatu yang telah hilang. Kalau saya berada di Indonesia? Mengayam tak reti, masak pun tak berapa pandai, main gitar pun tak reti. Jahit baju pun takut jadi kain lap meja=D Macam mana agaknya saya nak carik duit untuk makan? 


Nak potong rumput?


......JuaL roti atau......



Nyanyi nyanyi dari restoren ke restoren.  ( Maaf suara katak puru) Oh ya, tak dinafikan suara mereka sedap...Memang patut suara penyanyi band Indonesia suara lunak lunak belaka, sekian untuk malam ini =)



p/s : I mish yOu ErIca, nanti kakak datang kL ye =)

today's word, we do not need to runaway from the reality, sometime people may think that we wait for the past to be our future..But the things is, just go with the flow and wait for something or someone that treat u right. Sometime we only confuse either we miss that person, or miss the routine that we do everyday =) well, live your present happily


No comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

Leave Cop Jari (,^^)