: tentang si pengikis :


okay..okay...sudah lama tidak mengupdate my blog....si baby www.lilayoshe.blogspot.com asyik tanye bile nak update...bile nak update...now I update ye yunx...

Cerita ini berlaku sekitar Disember, di saat-saat saya sedang cuti semester...dengan satu impian baru iaitu.. "MELUPAKAN SESEORANG"   dengan tagline itu di dalam hati, saya bersifat very friendly dengan siapa-siapa sahaja...ye la, time ni la nak test market (konon).

Okay, saya pun berkawan dan berkawan, but still I never open my heart to date with another guys. Until one day, saya berkenalan dengan dia..Let me called him MR P for pengikis=p

Di awal-awal perkenalan, kami hanya terserempak di tempat kerja ( lokasi dirahsiakan=p).. dengan gentleman, Si Mr P selalu datang berjumpa saya walaupon hanya 5 minit selepas kami habis part time...Dia pon selalu call me selepas habis kerja..Time tu, hati pun agak bunga-bunga riang la kan..maklumlah, orangnye pun agak kacak bergaya...kacak bergaya plus romantika plus caring, mestila I suke..kuanx3...sambung cerita..Dalam phone, he ever mention..


" saya kalau kuar dengan girl, kurang-kurang mesty spent rm500 untuk gurl tu"
" perempuan memang suke mengikis saya"
" kereta saya member pinjam..."
" kalau saya dapat gaji, saya kirim jugak untuk parent"

dan bla...bla...bla... yang saya pun takde la percaya, tapi pura-pura percaya la....takde bukti pun nak percaya,,hehe..But still I take him into consideration..kire, die memang ade peluang la=)


Okay, asyik jumpe time part time, takleh la nak jump into conclusion kan, jadi kitorang pun arrange 1st date..Bagi iols, 1st date sangatlah penting, lepas 1st date la akan ditentukan sama ada insan itu akan terus menjadi kawan, tak contact langsung ataupon move to the next step...Mula-mula kami bercadang untuk ke kolej dia, yang terletak di Negeri Sembilan..Malam itu, selepas saya selesai berpart time di Genting, dia pun menghubungi saya...


" hye...kat mana?"
" otw balik kerja, how bout you?" -me
" baru balik dari CIMB, kirim duit kat parent tadi"
" wah, bagusnye...ade jugak orang cam awak...dapat gaji je bg parent..good" - pujiku ikhlas
" hmm, okay...kite sms boleh?"
" sure why not =) " -balas saya sambil senyum..walaupun dia tak nampak..hhaha

Kuih-kuih..kuihnya mana ya,,kuih, ha..ketemu...roti keju..roti keju..roti keju..Lalalalaa (sms ringtone lama guwa) saya pun menekan punat view..

" hmmm...nak anta report,tapi duit da takde,,kalau sayang leh tolong dahulukan dulu..leyh la kiter pegi"
" oh, like dat? okay..if g sane  naik ktm je kan? okay la cenggitu" -me
" betul ke ni? tenx sayang"


p/s; tak payah nak sayang-sayang sangat la....

Stating that sms, hati saya dah tak sedap..This is not what I want...awal-awal da mintak tolong...sedangkan sama-sama keje...but I just go with the flow...tak jadik teman anta report tu...I told him that I need to work=) Til one day, saya rasa bosan dan tibe-tibe dia kol...Ajak kuar...pegi Mid Valley naik train..I dont mind pun, bukan anak raja nak kene jempot...Sesampainya saya di Stesen ape tah ( lupe ) dia pon call, da sampai katanya...Berbekalkan tshirt putih, stiLL, dia tetap nampak kacak=p

Awal-awal segalanya berjalan lancar, he buy me KTM ticket, stand together dalam KTM, dengar lagu jiwang dalam phone dia..romantik gak la=) Tibe kan Mid, jalan-jalan...saya dah makan kat umah tadik...jadi dia pon tanye..

" awak da makan lom?"
" dah..=) "-me
" okay, kiter jenjalan la dulu..jom usha tiket wayang"
" okay"

jalan-jalan, usha tiket wayang...time tu, citer yang femes is Ngangkung...so dia plan la nak tengok wayang...Saya just okay, maklumlah, bukan jenis banyak songeh sangat..Suddenly, kitorang masuk KFC..beratur agak panjang so he brings me to another food outlet, BURGERKING...tiba-tiba

" xana belanja tau, saya selalu bawak RM10 je dalam pocket "
" really? okay "- start tak ikhlas=p

Kat cashier, maybe nak cover depan minah cashier tu, die pon pura-pura kuarkan wallet...poodah...lastly saya gak hulur duit kat cashier tu...Kami pun duduk makan...dia pun kuarkan phone die...tunjuk kereta ferrary merah dia (tak percaya pun)..takkan pakai ferrary gurl belaNja makan?


" Xana macam tak happy je?"
" tak de lah, neutral..."

Mata dia terpandang ke arah wallpaper phone saya, picture me with my ex..


" Oh, boyfriend" -him
" oh, nope, my ex..teringat jugak kat dia=)" -alasan tanpa jaga hati coz 1st date spoil
" pasni nak g mane?" -him
" balik " - jawab saya tanpa teragak -agak

Oh, sempat lagi dia bawak guwa ke wayang and sekali lagi saya belanja cerita Ngangkung tu..Gelak la kamu puas-puas mamat...pasni memang saya tak mahu berjumpa kamu lagi..Not because Im demand but, kalau takde duit tu, tak salah pun lepak kat tempat-tempat biasa or sekadar jalan-jalan...I dont mind...=) Kalau nak belanja, kawan-kawan boleh la, to be speacial...tunggu sama-sama susah, sama-sama senang baru berbaloi nak belanja pun..better lagi bayar sendiri-sendiri=p...And after that, he text me..tell me that, he really love me but maybe the true love never exist in this world for him ( ayat kesian)...Im not going to reply and more careful after that..To the girls or guys outside, dont fall to the wrong person even though you are so painful and lonely...Just go with the flow til u meet the right person... tenx Q=)



1 comment:

Leave Cop Jari (,^^)